Τα μυστικά της επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 16/04/2022
Αρθρογράφος: Βεατρίκη Γλυνού

Ο διάσημος Γάλλος φιλόσοφος, Ζαν-Πωλ Σαρτρ, είχε εκφράσει το συμπέρασμα πως… «Ολα μας τα προβλήματα προκύπτουν από την αποτυχία μας να χρησιμοποιήσουμε μία απλή και ξεκάθαρη γλώσσα». Αυτή η δυσκολία επικοινωνίας συχνά -έως πολύ συχνά- εμφανίζεται και μεταξύ των γονιών και των παιδιών τους. Με το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης φυσικά να πέφτει στους ώμους των μεγαλύτερων.

διαβάστε περισσότερα
Alt
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 16/02/2022
Αρθρογράφος: Βεατρίκη Γλυνού

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το TikTok έχει “αφαιρέσει” πολλές πτυχές από την καθημερινότητα της ζωής πολλών ανθρώπων, ειδικά της νεότερης γενιάς και ακόμα πιο ειδικά μιλώντας για την περίεργη εποχή του Covid-19. Γνωστό στο παρελθόν και ως musical.ly, πρόκειται για εφαρμογή που παρέχεται δωρεάν στα App Stores. Μέσω αυτής μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μικρού μήκους βίντεο στο κινητό του και να τα μοιραστεί με την υπόλοιπη κοινότητα.

διαβάστε περισσότερα
Alt
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04/12/2021
Αρθρογράφος: Βεατρίκη Γλυνού

Σας έχει συμβεί να ενημερώνεστε από την δασκάλα-ο την για το παιδί σας και να ακούτε πολύ διαφορετικές συμπεριφορές από αυτές που εσείς γνωρίζετε στο σπίτι; Γιατί πολλές φορές ένα παιδί συμπεριφέρεται αλλιώς στο σχολείο και διαφορετικά στο σπίτι. Τι μπορεί όμως να κρύβεται πίσω από αυτό; Κατά πόσο είναι φυσιολογικό και σε ποιο βαθμό θα πρέπει να μας προβληματίσει το φαινόμενο;

διαβάστε περισσότερα
Alt
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21/10/2021
Αρθρογράφος: Βεατρίκη Γλυνού

Η προσχολική ηλικία καλύπτει από το τρίτο έως το πέμπτο με έκτο έτος της ηλικίας του ανθρώπου. Σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο παρατηρούνται πολλές αλλαγές σε διάφορα επίπεδα ανάπτυξης, όπως: το Σωματικό- Κινητικό επίπεδο ανάπτυξης και ο Κοινωνικός τομέας ανάπτυξης.

Η έννοια της αυτονόμησης στην προσχολική ηλικία

διαβάστε περισσότερα
Σπιτικά σνακ για τα παιδιά
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24/09/2021
Αρθρογράφος: Anonymous (χωρίς επαλήθευση)

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, έχοντας παραδοσιακά μαζί τους ένα σπιτικό κολατσιό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο το να αγοράζουν φαγητό απ’ έξω. Το σνακ στο σχολείο είναι σημαντικό, καθώς δίνει ενεργεία στα παιδιά για την σωματική και πνευματική δραστηριότητα τους και μπορούμε ως γονείς να το υποστηρίξουμε, φτιάχνοντας γρήγορες και υγιεινές συνταγές για τα μικρά μας.

διαβάστε περισσότερα
Alt
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/09/2021
Αρθρογράφος: Βεατρίκη Γλυνού

Η πρώτη περίοδος κοινωνικοποίησης του παιδιού αφορά ουσιαστικά την ένταξή του στο κέντρο προσχολικής αγωγής, καθώς αυτό αποτελεί πέρασμα από το κλειστό και οριοθετημένο οικογενειακό περιβάλλον, στο σχολικό περιβάλλον. Γι` αυτόν τον λόγο η μετάβαση αυτή αποτελεί μία διαδικασία καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του παιδιού.

διαβάστε περισσότερα